Super A Hopes Pride

Reg.nr
Född
Uppfödare
Nuvarande ägare

Färg & Tecken
under registrering
2009-04-25
Super A morgans
Näsuddens Stuteri

Svartbrun utan tecken.
-
Vi känner nu att det börjar bli dags att leta ett nytt hem åt vår vackre "svarte" pojke med det stora hjärtat. Vi söker dej som har tidigare erfarenhet av hästar, Junior är så lyhörd och beroende av en god kommunikation med sin människa. Du behöver inte ha några tävlingsambitioner, även om Junior inte på något sätt skulle banga för det! Men mycket på grund av Juniors svåra start i livet, är det mest betydelsefullt att hitta honom en människa som han kan lita på och få förtroende för. Kan Du ge honom det han behöver, kommer Du att få en helt underbar vän, en häst som kommer att gå genom eld och vatten för dej om du ber om det, en intelligent och oerhört lättlärd häst som är som klippt och skuren för barock-dressyr, cowboy dressage och/eller working equitation. Hoppa kan han som sagt också, och gången är det inget fel på heller... kort sagt, en häst som passar till det mesta, bara vi hittar en människa som passar honom....

Så här börjar historien om Junior..

2009Näsuddens Pride's förstfödde blev en pojk!
På stoet Falka's Disney Hope's sida kan ni läsa hur det gick till när Anne Söderström i Vårgårda lyckades övertala oss att sälja "Hoppsan" till henne förra året. Hur det gick till när hon övertalade oss att dessutom låta henne behålla fölungen som växte i Hoppsans mage, har vi egentligen inte begripit än, men det har något att göra med att vi trots allt får åtta föl till på Näsudden i år... Hur som helst. Vi här på Näsudden är lika glada som Anne över denna fina lilla hingstunge, som verkar ha infriat alla förhoppningar vi hade när vi betäckte Hoppsan med Pride. Stort Grattis till alla er på Super A Morgans!

2010

Den förlorade sonen!

Super A Hopes Pride, alias Junior, har kommit hem!
Det var aldrig meningen att han skulle ha varit någon annanstans över huvud taget, men han fanns i mamma Hoppsans (Falka’s Disney Hope) mage när vi sålde henne och eftersom vi hade åtta föl till det året, lät vi oss övertalas att sälja även honom. Tyvärr fick Junior en tuff start i livet; han drabbades av kvarka och var så illa däran att han knappt överlevde. Långvarig och smärtsam behandling gjorde att han tappade förtroendet för människorna runt omkring honom. Hästar är ju tyvärr inte alltid så smarta att dom kan räkna ut att dom som gör dom mest ”illa”, är dom som hjälper dom mest.. Cred till Anne Söderström som insåg problemet och på det här viset ger grabben chans till en nystart i livet. Nu busar han runt i hagen tillsammans med sina jämnåriga kompisar Magic, MMIX och Moreno, som snart kommer att hjälpa honom att få tillbaka förtroendet för oss människor. Vi är glada över att ha honom här, och det känns som om vi har fått tillbaka en yngre upplaga av pappa Pride i hagen, så för att slippa framtida förväxlingar fick nykomlingen omgående smeknamnet Junior!

2011

Ursäkta hjälm-bristen, det är en engångsföreteelse, uppsittningen var spontan och inte planerad!Junior, han har redan fått smakat på vuxenlivets allvar, både på gott och ont.. Han är lika gammal som M-pojkarna men har fått tillbringa sommaren hemma på Näsudden tillsammans med kompisen Lucas. Anledningen till det heter Näsuddens Jolly Heart e. Red Commander 22. Hon ville gärna ha ett föl till nästa år, men eftersom hon är halvsyster till King of Spades 32 så fick vi försöka hitta en annan lösning. Vi tog och löste licens för lille Junior och lät honom träna på en annan av Kos systrar; Näsuddens Key II my Heart först, sedan välkomnade vi Jolly hem till Näsudden för betäckning. Och Jolly kom, och hon tyckte det var så trevligt med unga pojkar och kärlekssemester i barndomshemmets hagar, att hon aldrig ville sluta brunsta och åka hem igen…!
Vi får väl se hur det blir med föl till nästa år där, men Junior gjorde sitt bästa i alla fall! Han skötte sej faktiskt så bra att han fick äran att betäcka vår fina lilla ponny Sessan också, och som det ser ut just nu så väntar vi två föl efter Junior till nästa år, för både Sessan och Lill-Kimmen är dräktiga!
När nu Junior ändå varit hemma på gården under sommaren, så har vi passat på att träna lite annat också. Tömkörningen har gått väldigt bra, Junior fattade snabbt hur man skulle göra och har blivit väldigt duktig. Vi har också tränat med sadel och med hängande matte över ryggen, och det har också gått väldigt bra, även om han blev riktigt förskräckt första gången matte klängde på honom, vad i hela friden håller hon på med?
Men morgans e morgans och efter typ fem gånger, ja då sitter man där!

2012

Junior har blivit pappa! Näsuddens Jolly Heart födde en son som fick namnet Donnie Darco, och vår korsningsponny fick ett fint stoföl som heter Näsuddens Proud Princess. Tyvärr visade det sig att Jollys helsyster, vår egen Näsuddens Key II my Heart resorberat eller kastat sin fölunge helt obemärkt någon gång under dräktigheten, så där blev inga fler föl efter Junior. Vi fortsätter nu att utbilda Junior, han är nu kastrerad, vi har tillräckligt med unghingstar på tillväxt ändå, och är glada över fölen som blev. Junior gör stora framsteg, han är klok och snäll, men en mycket känslig pojke, så det gäller att gå lagom fort fram och inte göra några misstag som får förtroendet att svikta. Junior älskar att hoppa, och gör det mycket bra. Löshoppning är en av favoritsysselsättningarna. Tömkörningen går också väldigt bra, han är alldeles orädd och inte det minsta bakrädd, hade vi bara tiden skulle vi satsa på att köra in honom. Ridningen tränar vi i perioder, nu när året närmar sej sitt slut, är han riden i skritt och trav både på ridbanan och ute. På sensommaren fick Junior följa med på region Syds utställning. Det var mycket spännande och roligt tyckte han! Mitt i en växtperiod och med sommar-rondör över magen, kanske inte poängen blev så alldeles lysande, men en nia på traven satt bra i alla fall! Resan var dessutom en nyttig erfarenhet för Junior, som skötte sej över förväntan och verkade tycka att det var väldigt roligt att komma ut lite i världen!

2013

Junior fick en mer eller mindre uppskattad semester hela vintern. Matte hade fullt upp med inridning och träning av hans tre jämnåriga kompisar; MMIX, Magnum och Moreno, som fortfarande är hingstar och skulle visas på avelsvärderingen i april. Tjock och uttråkad gick Junior i hagen och väntade på sin tur i mattes tids-schema. Plötsligt händer det, som dom säger i reklamen - Ankie i Sollefteå som äger Juniors pappa Pride och farbror Kos, "behövde" en morgan till i hagarna vid Stall Sunnersta över sommaren! Vi såg ett utmärkt tillfälle att ge Junior en ordentlig utbildning samtidigt som han får prova på livet utanför hemmets skyddade tillvaro, precis vad han behöver! Rapporterna från Ankie har kommit regelbundet och varit enbart positiva. Junior trivs alldeles utmärkt och gör stora framsteg. Vi tackar Ankie så väldigt mycket för hjälpen, både jag och Junior, och vet att han får bästa möjliga start i vuxwn-livet hos dej!
Läs mer om Juniors föräldrar här
Falkas Disney Hope
Näsuddens Int. Pride

Mer bilder!