Näsuddens Qeep

Reg.nr
Född
Uppfödare
Nuvarande ägare
Färg & Tecken
under registrering
2013-04-09
Näsuddens Stuteri
Näsuddens Stuteri
Gulbrun, buckskin
"Qeep"
Qeep.
Ett namn kan ha en speciell innebörd, en tanke bakom som kanske bara några få vet om, men som icke dessto mindre betyder en hel del. Årets fölomgång skall börja på bokstaven Q. Inte helt lätt och jag är glad att det bara är fyra föl som ska ha namn i år. Den här gulbruna killen är först ut, och han sätter en massa känslor i rullning. Mamma Pepper är ett av våra bästa avelsston, men hon blir 20 år i år, det här är hennes sista avkomma. Vi har sålt de två äldsta (Int. Pride och Lucy in the Sky) som föddes här på Näsudden, och precis lovat bort den sista helsystern (Nightwish) till dom. En syster har vi definitivt bestämt att behålla,(Olympia) och så kommer den här...
Han är så i ögonenfallande lik sin storebror King of Spades, han har dessutom ärvt sin fars härliga gångarter och sköna temperament... keep me, tycker jag att han viskar i mitt öra när han snusar mej i håret.
Qeep, är också namnet på ett stort socialt nätverk för folk med android telefoner, och social, ja det är verkligen den här killen!
Jag älskar honom av hela mitt hjärta, och om inte det här är ett riktigt hingstämne, ska jag äta upp min gamla keps! Nu var det bara den där frågan om hur många hingstar man orkar med att ha på en och samma gård?
Nå, vi ser vad som händer helt enkelt. Jag vet vid det här laget, att om bara rätt människa dyker upp, så är det ofta bäst för alla parter att jag släpper iväg mina vackraste älsklingar, jag har ju så många och får svårt att få tiden att räcka för alla. Och en Morgan har ju en potensial som det nästan behövs en hel familj för att kunna göra rättvisa, så en bra häst här hos mej på Näsudden blir ofta en helt suverän häst i sin nya människas händer.
Så jag biter ihop och lägger ut honom här, på Till salusidan, tills vidare.
Vi får helt enkelt se om just Du, som letar efter en vän för livet och är beredd på att behålla honom som hingst, dyker upp...
Så här skrev jag på King of Spades sida när jag fattade samma beslut; "Detta är årets "Hingst" här på Näsudden! Han visste att han var kung här redan första dagen, och ingenting har hittills fått honom att ändra uppfattning!
Vi ser massor av pappas humör och sinne för humor i den här killen, och utstrålning har han fått i arv dubbelt upp, både av mamma och pappa. Han har visat upp en makalöst bra trav och övriga gångarter går inte heller av för hackor. Om vi säljer den här gossen, ser vi helst att han får vara kvar som hingst ett tag och att vi då kan ha möjligheten att spara några betäckningsrätter. Vi tror att "Kingen" blir ganska stor, 155 cm +, och han blir precis så bra som Du gör honom...."
Nu, med resultatet i hand, vet vi att det blev precis så som vi förutsåg. Och det är bara ett annat namn på fölungen i år...
Läs mer om Qeep's föräldrar här
BMF Pride & Joy 066
Hmstd Captains Cream Soda 30
Och om några av hans syskon här
Näsuddens Int. Pride
Näsuddens King of Spades 32
Näsuddens Lucy in the Sky
Näsuddens Nightwish
Näsuddens Olympia

Mer bilder!