Näsuddens Perfect Touch

Reg.nr
Född
Död
Uppfödare

Såld
Nuvarande ägare
Färg & Tecken
SE 07-12-1551
2012-07-13

Näsuddens Stuteri

-
Näsuddens Stuteri
svart, stjämne
"Pollux"
Pollux - Sagohästen.....
Många ser fredagen den 13e som en otursdag, men det gäller inte här på Näsudden! För just en sådan dag i juli 2012 föddes en stjärna i vår hage! Det var en speciell dag på många sätt; matte Anneli var på Riks i Vetlanda och det var lillmatte Tina och hennes Jörgen som skötte fölvaket här hemma. Det såg lugnt ut på dagen och ensilageskörden pågick för fullt, men när kvällen kom och arbetsstyrkan passerade hagen, låg ett av stona ner. Det var bara för Tina och Jörgen och stanna och se på när den lille kom till världen! Som ni kanske kommer ihåg, regnade det en hel del den sommaren, men det här hade varit en varm dag, och nu när kvällen kom rullade dimman in över sjön och hagarna för att ytterligare förstärka stämningen under den sagolika händelsen.
Naturligtvis blev det en mycket minnesvärd stund och den lille som föddes, fick en speciell plats i allas hjärtan. Det hade han nog fått hur och var han än fötts egentligen, för det är mer än så som är speciellt med den här lille. Hans mamma Ideal Touch, är också född här på Näsudden, och hon tillhör vår gamla stostam, hon är barnbarn till vårt första morgansto Wales Farm Sue, och är helsyster med vår älskade Heartbreaker. Och eftersom vi redan hade Breakie när Ideal Touch föddes, sålde vi henne som föl och hon flyttade till Katarina Hall i Skåne och blev kallad för Nova. Det är inte alltid lätt att sälja sina uppfödningar, inte ens fast man vet att man hittat en bra människa och ett utmärkt hem åt dom. Jag minns att jag grät en skvätt på vägen till Skåne, och hjärtat värkte...
Så när jag nu några år senare fick möjlighet att låna hem Nova en period för att ta ett föl, kändes lyckan stor. Pappa till det lilla gossebarnet är inte heller vem som helst. Han heter Näsuddens King of Spades, och är naturligvis även han född här på Näsudden. Även det en älskad häst som var väldigt svår att skiljas från som föl, och som vi är så tacksamma för att vi fick möjlighet att använda i aveln en säsong, innan han blev sin nya matte Ankie Höglunds tävlingshäst på heltid.
Så här föddes då en Prins, en Stjärna, en Hjärtehäst i ett och samma paket. Han stannar, sa vi. Denna säljer vi inte. Egentligen hade det nog inte spelat någon roll alls hur han sett ut, den lille killen, men inte gör det saken sämre när man ser hans blanksvarta päls, det vackra huvudet och dom långa raka benen? Och om ni ska förstå något om hur den här underbara hästen äer på insidan, vilket fantastiskt temperament och sinnelag han har, ja då får ni nog ta er tid att läsa om vad som redan är skrivet om hans föräldrar, moster Brekaie och mormor Violetta, för det går nästan inte att förklara. Morganhästar i almänhet har ett mycket bra, för att inte säga fantastiskt temperament, och den här släkten i synnerhet.
Jaha, tänker ni, men vad gör det här underverket på Till salusidan nu då?! Han skulle ju bli kvar...?
Jo det var just det. Som alla vet så händer det saker i livet som förändrar hela situátionen ibland. Vi är strålande glada över att kunna meddela att Pollux mamma Nova flyttat tillbaks till Näsudden på riktigt, det känns fullkomligt rätt och helt underbart! Men det innebär också, att vi helt omöjligt kan spara en hingstunge efter henne här hemma... Så med risk för en bestående skada i hjärtat, har vi bestämt oss för att leta en ny människa åt Prins Pollux, aka Hjärtebarnet, eller Perfect Touch som han egentligen heter. Vi bestämde också för att låta honom bli valack, för att ge honom möjlighet till ett roligare hästliv. Näsuddens Perfect Touch är till salu, men endast till den som lovar att älska honom lika mycket som vi gör....

Läs mer om Pollux föräldrar här
Näsuddens Ideal Touch aka Nova
Näsuddens King of Spades 32

-

Mer bilder!