Näsuddens Nightwish

Reg.nr
Född
Död
Uppfödare

Såld
Nuvarande ägare
Färg & Tecken
752007SMHF005024
2010-04-08

Näsuddens Stuteri

2013
Familjen Lidmer, Göteborg
svartbrun, stj
"Nickan"

2013
Vid det här laget borde jag ha lärt mej att aldrig skriva aldrig, inte säga blir kvar och framför allt insett att man alltid kan tänka ett varv till! Tre gånger betäckte vi vårt fina sto BMF Pride & Joy "Pepper" med vår mycket duktiga hingst Red Commander 22. Den kombinationen visade sej bli otroligt bra, och avkommorna heter Näsuddens King of Spades 32, Näsuddens Lucy in the Sky och Näsuddens Nightwish. Tre fantastiskt fina fölungar fick jag, och varje gång har jag bedyrat att dom skall bli kvar här på Näsudden. Både King of Spades och Lucy in the Sky har sedan flera år tillbaka nya hem, och nu flyttar den sista i raden, vackra lilla Nightwish, till familjen Lidmer i Göteborg. Jag tycker nästan själv att jag fattat alldeles fel beslut, när jag ser det nerskrivet så här, men jag tror nog att det blir rätt för oss allihop till slut ändå! På Näsudden finns just nu ovanligt många fina unghästar som skall tränas. Det tar mycket tid, och Nightwish som blir tre i år behöver ridas in och jobbas ordentligt. Jag provade en annan hingst på Pepper året efter Nightwish födelse, och fick ännu ett fint sto, med en härstamning som är lite ovanligare för mej. Och Commander har, åtminstone för tillfället (!) två vackra döttrar med andra mammor, kvar här på Näsudden. Därför kan jag med någorlunda lätt hjärta önska familjen Lidmer ett stort Lycka till, med sitt nya fina avelssto Näsuddens Nightwish. Vi hoppas att ni ska tycka mycket om varandra och göra massor av kul saker ihop, sådant som hade varit svårt för mej och "Nickan" att hinna med. Vi önskar er många roliga år och massor med fina föl, som gör oss alla stolta!

Så alldeles fantastiskt!
King of Spades och Lucy in the Sky har fått ett helsyskon, och det blev ett stoföl! Inte för att jag för en sekund har ångrat att jag valde att sälja Kos och Lucy till deras nya människor Ankie och Mikaela, men jag vill så väldigt gärna ha en själv också! Så jag har önskat och hoppats och ibland slår det faktiskt in! Fem minuter över midnatt uppfylldes min nattliga önskan och därmed var namnvalet också klart; välkommen till världen och mej Näsuddens Nightwish!
(Jag har redan räknat ut att när hon blir bångstyrig och olydig får hon heta Night-witch istället, och när Mikaela och jag blandar ihop våra vackra bruna Pepper-flickor blir det väl Night-wich?!)
Pepper skötte sej utomordentligt. Jag var lite nervös den här gången, hon var så enormt stor och när Lucy föddes för två år sedan hade Pepper en jobbig förlossning som tog hårt på henne. Jag bestämde mej därför för att ge Pepper barnledigt ett år och det verkar som om det var ett alldeles rätt beslut, för den här gången var både mor och barn på benen en halvtimme efter födseln, moderkakan släppte utan problem och vid två-tiden hade lilltjejen både ätit och bajsat, och mamma Pepper tuggade förnöjt på sitt hö när jag gick in och la mej. Nu blir det inga fler Pepper/Commander-föl, jag fick det jag ville ha, nu ska vi hitta nya spännande pojkvänner till Pepper och se vad det kan bli av det?!
Lilla Nightwish ska förstås bli avelssto här på Näsudden när hon blir stor, så härligt att veta att ett så fint sto som Pepper har en dotter som kan ta över så småningom.
Läs mer om Nightwishs föräldrar här
BMF Pride & Joy 066
Red Commander 22
Och om några av hennes syskon här
Näsuddens Int. Pride
Näsuddens King of Spades 32
Näsuddens Lucy in the Sky
Näsuddens Olympia
Näsuddens Qeep

Meriter

Premiering

Utställning

Tävling

Läs omdömen

88778=38p 2013 Bästa 3 årssto ReservBästa Unghäst Riks 2013 -
- - - -
- - - -
- - - -
- - - -

Avkommor

Hingst/Sto

Namn

Född år

Bild

- - -
- - -
- - -

Mer bilder!